Fyldig søtpotetsuppe med Brie de Paris og sprøstekt Prosciutto
Slik gjør du:
- Surr løken blank i en kjele med olivenolje, på middels sterk varme.
- Tilsett hvitløk og krydder, la det steke litt sammen før du har i søtpoteter. Hell på fond og fløte.
- La suppa småkoke til søtpotetene er helt møre.
- Kjør suppa glatt med en stavmikser eller i en blender. Suppa skal ha en litt tykk konsistens. Spe evt. med vann dersom den blir veldig tykk. Smak til med salt, pepper og litt hvitvinseddik.
Forvarm stekeovnen til 225 °C.
- Legg skinka på bakepapir og stek den på midterste rille til den er helt sprø. Stek gjerne noen kvister rosmarin sammen med skinka.
Rett før servering:
- Ha suppa i ildfaste skåler, legg på 2 tynne skiver av Brie de Paris og sett under ovnsgrillen til osten er litt gyllen og smeltet.
- Ta ut av ovnen, ha over sprøstekt skinke og gjerne litt frisk eller stekt rosmarin. Server gjerne med litt potetgull.
Tips:
Prosciutto kan erstattes med sprøstekt bacon, parmaskinke eller serranoskinke.