Varm brie med blåbær- og granateplekompott og sprø kjeks

Slik gjør du det:

Lag kjeksene som oppskriften under, gjerne noen dager før.

Rist pekannøtter i en tørr panne til gylne. Ha i smør, sukker, sirup, kanel, kajennepepper og salt og rør til alt er smeltet og nøttene er godt dekket. Spre utover et bakepapir og la avkjøle seg.

Sett ovnen på 200 °C. Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og kok opp blåbær, sitronsaft og honning og la koke til saften slipper. Småkok til en tykk kompott. Slå ut frøene dra granateple og vend inn.

Skjær skorpen av toppen på brien. Legg osten over på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 15 minutter. Topp med blåbær- og granateplekompott og krydrede pekannøtter, og server sprø kjeks til.

 

 

Sprø kjeks:

Sett ovnen på 180 °C. Rør sammen alle ingrediensene og hell i en stor brødform dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 45 minutter.

Avkjøl og la stå i kjøleskapet natten over. Ta brødet ut av formen og skjær det i så tynne skiver som mulig. Legg skivene utover et stekebrett dekket med bakepapir og tørk i ovnen på 150 °C i ca. 20 minutter.

Snu gjerne på skivene underveis og la noe av dampen komme ut av ovnen.
Avkjøl på rist til sprø og server til.

Tips! Kjeksene kan oppbevares i lufttett boks i flere uker og er perfekt tilbehør til all slags ost.