Fyldig søtpotetsuppe med Brie de Paris og sprøstekt Prosciutto

 

Slik gjør du:

  1. Surr løken blank i en kjele med olivenolje, på middels sterk varme.
  2. Tilsett hvitløk og krydder, la det steke litt sammen før du har i søtpoteter. Hell på fond og fløte.
  3. La suppa småkoke til søtpotetene er helt møre.
  4. Kjør suppa glatt med en stavmikser eller i en blender. Suppa skal ha en litt tykk konsistens. Spe evt. med vann dersom den blir veldig tykk. Smak til med salt, pepper og litt hvitvinseddik.

Forvarm stekeovnen til 225 °C.

 

  1. Legg skinka på bakepapir og stek den på midterste rille til den er helt sprø. Stek gjerne noen kvister rosmarin sammen med skinka.

Rett før servering:

  1. Ha suppa i ildfaste skåler, legg på 2 tynne skiver av Brie de Paris og sett under ovnsgrillen til osten er litt gyllen og smeltet.
  2. Ta ut av ovnen, ha over sprøstekt skinke og gjerne litt frisk eller stekt rosmarin. Server gjerne med litt potetgull.

Tips:

Prosciutto kan erstattes med sprøstekt bacon, parmaskinke eller serranoskinke.