Brierull med rucolasalsa

 

Slik gjør du:

  1. Smelt smør, ha i melk og varm opp til det er fingervarmt (ca. 37 °C). Rør ut gjæren i litt av melken, tilsett resten og ha i sukker, salt og nesten alt melet.
  2. Elt deigen for hånd eller i maskin til den er smidig og så vidt slipper bollen. Dekk til bakebollen med plastfilm og hev til dobbel størrelse på et lunt sted. Dette tar ca. 30-40 minutter.

Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  1. Ha deigen på ett lett melet bakebord, kjevle ut til et rektangel, (ca. like langt som et vanlig brød).
  2. Smør utover rucculosalsa, fordel osten over deigen, eller langs midten. Rull godt sammen og legg overflaten ned på en tallerken med semulegryn. Legg brødet på et bakepapirkledd stekebrett med skjøten ned.
  3. Lag små snitt i brødet med en skarp kniv. Etterhev ca. 20 minutter og stek på midterste rille ca. 25 minutter. Brierullen er ferdig når du hører en hul lyd når du banker på det. Dersom brierullen blir fort gyllen, legg over bakepapir.

Tips:

Ruculosalsa kan erstattes med vanlig grønn pesto av god kvalitet.