Brie de Paristerte med laks, poteter og asparges

 

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

  1. Smør en stor paiform (ca. 26 cm) med smør, legg over ett filoflak, pensle med smør og gjenta til du har brukt 6 flak. Legg de litt på kryss og tvers. Pensle tilslutt innsiden med smør.
  2. Del poteter og laks i litt store terninger (krydre laksen lett med salt og pepper) og legg lagvis med røkt laks og vårløk.
  3. Kutt av den nederste delen på aspargesstilken (denne skal ikke brukes) og resten i små skiver. Spar noen hele topper som legges over paien sammen med bitene.
  4. Visp sammen egg, fløte, timian, en klype salt og litt pepper, hell over paien. Legg tilslutt over tykke skiver av brie og gjerne noen stilker timian.
  5. Stek paien på midterste rille ca. 25-30 minutter, til eggemassen så vidt har stivnet. Dekk evt. til med litt bakepapir mot slutten av steketiden. Server paien lun.

 

Tips:

Her kan man fint variere med andre typer grønnsaker som for eksempel fennikel, purre, paprika og sjampinjong.

Dersom filodeigen blir veldig stor på utsiden av forma, klipp av den ytterste delen med en saks.